Ligji i ri për kundërvajte do rris efikasitetin e zbatimit të Ligjit për Duhan

18 janar 2017

Ligji i ri për Kundërvajtie, përshpejton procedurat e sanksionimit të shkelësive të Ligjit për Duhan

Në emisionin e Klan Kosovës, “Ora Shtatë” i ftuar Arben Lila, menaxher i KADC-së, duke folur për Ligjin për Duhan dhe ndikimin e Ligjit të ri të Kundërvajties në efikasitetin dhe zbatimin e ndalimit të tymosjes së duhanit në hapësira të mbyllura.

Ligji i ri për Kundërvajtie parashikon përshpejtimin e procedurave për gjobat deri në 500 euro për persona fizik, dhe 1000 euro për persona juridik, duke i mundësuar organit kundërvajtës/inspektoratit të zbatojë sanksionin pa procedurë kundërvajtëse në gjykatë.

Këto reforma do të ekonomizojnë arritjen deri te rezultatet, do të shpejtojnë sanksionimin e personave që shkelin Ligjin për Duhan si dhe do të rrisin efikasitetin në zbatimin e ligjit.

Emisionin mund ta ndiqni më poshtë:

Author:

Share This Post On