Niveli i stresit tek duhanpirësit dhe tek joduhanpirësit në Kosovë
May31

Niveli i stresit tek duhanpirësit dhe tek joduhanpirësit në Kosovë

Lansohet hulumtimi: “Niveli i stresit tek duhanpirësit dhe tek joduhanpirësit në Kosovë” Prishtinë, 31 maj 2021 Sot, me 31 maj, në mbarë botën shënohet Dita Botërore Pa Duhan. Studimet e para shkencore provuan përfundimisht se cigaret shkaktojnë kancer vdekjeprurës të mushkërive. Shumë vende të përparuara kanë zhvilluar politika të kontrollit të duhanit nëpërmjet të cilave kanë arritur të shënojnë ulje të përdorimit të duhanit dhe...

Read More
Letër e hapur për Presidenten dhe Kryeministrin e Republikës së Kosovës
May31

Letër e hapur për Presidenten dhe Kryeministrin e Republikës së Kosovës

E nderuara Presidente znj. Vjosa Osmani-Sadriu,I nderuar Kryeministër z. Albin Kurti,Të respektuara Institucione të Republikës së Kosovës, Sot, me 31 maj, në mbarë botën shënohet Dita Botërore Pa Duhan. Rreth 70 vite më herët janë publikuar studimet e para shkencore që provuan përfundimisht se cigaret shkaktojnë kancer vdekjeprurës të mushkërive. Kur ato studime u shfaqën për herë të parë në vitet 1950, një botë pa produkte të duhanit...

Read More
Promovimi i Bjeshkëve të Nemuna
May27

Promovimi i Bjeshkëve të Nemuna

Deçan, 27 maj 2021 Në kuadër të projektit ndërkufitar “Eco and Outdoor Tourism Actions of the Balkan Alps” mes Kosovës dhe Malit të Zi, në Komunën e Deçanit dhe Bjeshkët e Nemuna u promovua zhvillimi i turizmit. Në konferencen për shtyp u promovuan aktivitetet e projektit: • Shtigjet e shënjezuara për ecje/hiking në Bjeshkën e Roshkodolit, Bjeshkën e Prilepit, Bjeshkën e Belegut, Zallin e Rupës, Bjeshkën e Deçanit dhe Carrabregut deri...

Read More