Vendimi i komisionit për të lejuar importimin e automjeteve 15 vjet të vjetra, kërcënim serioz për shëndetin!
Oct19

Vendimi i komisionit për të lejuar importimin e automjeteve 15 vjet të vjetra, kërcënim serioz për shëndetin!

Qendra Kosovare për Avokim dhe Zhvillim (KADC) shpreh shqetësimin dhe mospajtimin e thellë me vendimin e komisionit parlamentar për zhvillim ekonomik me të cilin synohet ndryshimi i Ligjit për Automjete për të rritur kufirin e vjetërsisë së automjeteve që importohen nga 10 vjet në 15 vjet. Është zhgënjyes dhe dëshpërues fakti se komisioni parlamentar për zhvillim ekonomik, përkundër dëshmive shkencore të shumta mbi rreziqet që...

Read More
Sporti në shkollat e komunës së Pejës
Oct10

Sporti në shkollat e komunës së Pejës

Në Pejë u mbajt tryeza mbi sportin në shkollat e komunës në të cilën morrën pjesë nxënës, prindër, mësimdhënës të edukates fizike, trajnerë dhe udhëheqës të klubeve sportive, drejtorë shkollash dhe drejtorë komunal. Tryeza si pjesë e projektit për fuqizimin e komunitetit përmes angazhimit, kreativitetit dhe inovacionit të rinisë organizohet në tri komunat e Kosovës – Pejë, Istog dhe Klinë. Drejtori për sport z. Iber Alaj në...

Read More
Sporti në Shkollat e Klinës
Sep27

Sporti në Shkollat e Klinës

Sporti në Shkollat e Klinës Në Klinë u mbajt tryeza me temën “Sporti në shkollat e Klinës” në kuadër të projektit “Fuqizimi i komunitetit përmes angazhimit, kreativitetit dhe inovacionit të rinisë”. Në tryezë morrën pjesë personalitete të sportit në vendin tonë, drejtorë të Komunës së Klinës, drejtorë të shkollave fillore, arsimtar të edukatës fizike, udhëheqës të klubeve sportive, prindër dhe nxënës. U...

Read More
Më shumë sport në shkollë dhe për të gjithë nxënësit pa dallim
Sep12

Më shumë sport në shkollë dhe për të gjithë nxënësit pa dallim

Më shumë sport në shkollë dhe për të gjithë nxënësit pa dallim. Kjo është kërkesë dhe nevojë e nxënësve. Kryetari i komunës së Pejës z. Gazmend Muhaxhiri bashkë me drejtorin për kulturë, rini dhe sport z. Engelbert Zefaj dhe zyrtaren për arsim të përkushtuar në krijimin e kushteve që secili nxënës në shkollat e Pejës të ketë më shumë edukimin sportiv në shkollë. Gjithashtu edhe drejtoresha e shkollës Dardania në Pejë znj. Drita...

Read More
Nënshkruhet marrëveshja me komunën e Klinës, Pejës dhe Istogut
Jun13

Nënshkruhet marrëveshja me komunën e Klinës, Pejës dhe Istogut

Klinë, 13 qershor 2018 Nënshkruhet marrëveshja për përfshirjen e të rinjëve dhe masovizimin e sportit në shkollat e komunës së Klinës, Pejës dhe Istogut Sot në Klinë me kryetarët e komunës së Pejes dhe Klinës dhe nënkryetarin e komunës së Istogut, Qendra Kosovare për Avokim dhe Zhvillim (KADC) nënshkroi marrëveshjen e bashkëpunimit për fuqizimin e të rinjëve në këto komuna. Në takimin e përbashkët me kryetarin e komunës së Pejës z....

Read More
Fuqizimit i komunitetit të komunës së Istogut
May19

Fuqizimit i komunitetit të komunës së Istogut

#KomunaIstogut #SportiNëShkolla Istog, 18 maj 2018 Me Kryetarin e Komunës së Istogut z. Haki Rugova dhe nënkryetarin z. Lulzim Blakaj zhvilluam një takim konstruktiv për përfshirjen e fëmijëve dhe masovizimin e sportit në shkollat e Istogut. Biseda ishte cilësore dhe përmbajtësore, vet kryetari si i ri kishte qenë basketbollist i dalluar dhe së fundi ka kontribuar në zhvillimin e infrastrukturës për ecjen në bjeshkët e Istogut dhe...

Read More