Madhështia e Bjeshkëve të Nemuna
Jun29

Madhështia e Bjeshkëve të Nemuna

Teksa eksploron natyrën nuk mund të ecësh pa e parë vëmendshëm shumëllojshmërinë e luleve. Të vogla, të mëdha, të bardha, bojëqielli, të verdha, ngjyrë vjollce e çfare jo. Gërshetimi i tyre me pelerinën gjelbëruese gjithandej, e herë-herë të rrethuara me ndonjë hapësirë prej dëbore, të ofron një pamje madhështore Arbesa Ibrahimi Ora është 8:00 e mëngjesit. Jemi në gjysmën e dytë të qershorit. Temperaturat kanë kaluar 30- gradëshin e...

Read More
Biodiversiteti në Bjeshkët e Nemuna
Jun08

Biodiversiteti në Bjeshkët e Nemuna

Boge, 8 qershor 2021 Në kuadër të bashkëpunimit rajonal mes Kosovës dhe Malit të Zi përmes projekteve ndërkufitare #CBC të mbështetura nga #EU u zhvillua trajnimi mbi bimësinë, bimët mjekësore dhe kërpudhat në Bjeshkët e Nemuna. Pjesëmarrësit mësuan mbi identifikimin e bimëve, llojet, mbledhjen, morfollogjinë, vetitë ushqyese, vetitë toksike dhe përdorimin e tyre.Ruajtja dhe njohja e biodiversiteti në Bjeshkët e Nemuna është e...

Read More
Eco Adventure in Accursed Mountains
Jun02

Eco Adventure in Accursed Mountains

Starting from the municipality of Deçani located on the foothills of the Accursed Mountains and highest mountain in Kosovo Gjeravica 2656m. This “Eco and Outdoor Adventure” video discovers some pieces of the atmosphere, food, local tradition, cultural heritage and the unique experience when visiting the municipality of Deçani before you decide to hike up in the Accursed Mountains and do yoga! Yoga at Accursed Mountains...

Read More
Avancimi i shërbimit të kërkim-shpëtimit
Jun01

Avancimi i shërbimit të kërkim-shpëtimit

Guci, 01 qershor 2021 Në kuadër të bashkëpunimit rajonal mes Kosovës dhe Malit të Zi përmes projekteve ndërkufitare #CBC të mbështetura nga 🇪🇺#EU, ekipa e kërkim-shpëtimit e Federatë Bjeshkatare Alpiniste e Kosovës po merr pjesë në trajnimin e avancuar të kërkim-shpëtimit nga shërbimi për kërkim-shpëtim i Malit të Zi (Gorska Služba Spašavanja – GSS). #me4eu #IPA #EUfondovi_CG #ME #KS #EU #EUfunds_KS #CZIP #KADC #Gss...

Read More
Niveli i stresit tek duhanpirësit dhe tek joduhanpirësit në Kosovë
May31

Niveli i stresit tek duhanpirësit dhe tek joduhanpirësit në Kosovë

Lansohet hulumtimi: “Niveli i stresit tek duhanpirësit dhe tek joduhanpirësit në Kosovë” Prishtinë, 31 maj 2021 Sot, me 31 maj, në mbarë botën shënohet Dita Botërore Pa Duhan. Studimet e para shkencore provuan përfundimisht se cigaret shkaktojnë kancer vdekjeprurës të mushkërive. Shumë vende të përparuara kanë zhvilluar politika të kontrollit të duhanit nëpërmjet të cilave kanë arritur të shënojnë ulje të përdorimit të duhanit dhe...

Read More
Letër e hapur për Presidenten dhe Kryeministrin e Republikës së Kosovës
May31

Letër e hapur për Presidenten dhe Kryeministrin e Republikës së Kosovës

E nderuara Presidente znj. Vjosa Osmani-Sadriu,I nderuar Kryeministër z. Albin Kurti,Të respektuara Institucione të Republikës së Kosovës, Sot, me 31 maj, në mbarë botën shënohet Dita Botërore Pa Duhan. Rreth 70 vite më herët janë publikuar studimet e para shkencore që provuan përfundimisht se cigaret shkaktojnë kancer vdekjeprurës të mushkërive. Kur ato studime u shfaqën për herë të parë në vitet 1950, një botë pa produkte të duhanit...

Read More