CilĂ«sia e Ajrit nĂ« KosovĂ« – Euro Standardet
Apr30

CilĂ«sia e Ajrit nĂ« KosovĂ« – Euro Standardet

Cilësia e Ajrit në Kosovë-Euro Standardet (Shkarko Raportin) Një nga problemet më të rënda shëndetësore publike sot është ekspozimi ndaj ndotjes së ajrit. Rreth 1 në 10 nga vdekjet e përgjithshme në mbarë botën i atribuohen ndotjes së ajrit. Ndotja e ajrit është një çështje e rëndësishme mjedisore dhe sociale dhe një problem kompleks që paraqet sfida të shumta në drejtim të menaxhimit dhe zbutjes së ndotësve të dëmshëm. Rritja e...

Read More
Udhëzuesi im i Ushqimit
May20

Udhëzuesi im i Ushqimit

Udhëzuesi im i Ushqimit, përmban zgjedhje të ushqimit nga të gjitha grupet ushqyese duke filluar nga pemët dhe perimet, drithërat, qumshti me alternativat e tij si dhe mishi me alternativat e tij. Shkarko: Udhëzuesi im i Ushqimit...

Read More
Draft Raporti – LĂ«ndĂ«t e duhanit nĂ« Gjykatat e KosovĂ«s
Aug22

Draft Raporti – LĂ«ndĂ«t e duhanit nĂ« Gjykatat e KosovĂ«s

Draft Raport: LĂ«ndĂ«t pĂ«r Duhanin nĂ« Divizionin e KundĂ«rvajtjes nĂ« Gjykatat e KosovĂ«s KADC pĂ«rmes kĂ«tij raporti identifikoi pikat kyqe tĂ« cilat ndikojnĂ« nĂ« uljen e efikasitetit tĂ« zabitmit tĂ« Ligjit pĂ«r Kontrollin e Duhanit nĂ« KosovĂ«, me theks tĂ« vecantĂ« tek raporti i dy atoriteteve kryesore zbatuese tĂ« kĂ«tij ligji, inspektoratit dhe gjykatave tĂ« RepbulikĂ«s sĂ« KosovĂ«s. Shkarko: Draft Raportin – LĂ«ndĂ«t pĂ«r Duhanin nĂ« Divizionin e...

Read More
Faza e dytë e monitorimit të zbatimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit
Apr22

Faza e dytë e monitorimit të zbatimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit

Faza e dytë e monitorimit të zbatimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit në Kosovë Faza e dytë e monitorimit të respektimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit në Kosovë, duke përfshirë këtu 7 qytetet më të mëdha (Prishtinë, Mitrovicë, Pejë, Prizren, Ferizaj, Gjilan, Gjakovë), kishte për qëllim përcjelljen e reagimit të institucioneve dhe sjelljes së shkelësive të ligjit të identifikuar gjatë monitorimit të parë të KADC-së. Download:...

Read More
Raporti mbi zbatimin e “Ligjit pĂ«r Kontrollin e Duhanit periudha tetor 2014” nĂ« KosovĂ«
Nov12

Raporti mbi zbatimin e “Ligjit pĂ«r Kontrollin e Duhanit periudha tetor 2014” nĂ« KosovĂ«

Raporti mbi zbatimin e “Ligjit pĂ«r Kontrollin e Duhanit” nĂ« KosovĂ« NĂ« kĂ«tĂ« raport mund tĂ« gjeni tĂ« dhĂ«na nĂ« lidhje me monitorimin e respektimit tĂ« Ligjit pĂ«r Kontrollin e Duhanit nĂ« KosovĂ«, duke pĂ«rfshirĂ« kĂ«tu edhe 7 qytetet mĂ« tĂ« mĂ«dha (PrishtinĂ«, MitrovicĂ«, PejĂ«, Prizren, Ferizaj, Gjilan, GjakovĂ«). Shkarko: Raportin e parĂ« Monitorimi i Respektimit tĂ« Ligjit pĂ«r Kontrollin e Duhanit nĂ«...

Read More
Zbatimi i Ligjit për Kontrollin e Duhanit në Gjykata
Dec05

Zbatimi i Ligjit për Kontrollin e Duhanit në Gjykata

Shkarko: Raportin Monitorues Zbatimi i Ligjit për Kontrollin e Duhanit në...

Read More