Emisioni i mëngjesit: Pranimi i KADC-së në ENSP
Feb27

Emisioni i mëngjesit: Pranimi i KADC-së në ENSP

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_accordion admin_label=”Accordion” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [et_pb_accordion_item title=”Emisioni i mĂ«ngjesit: Pranimi i KADC-sĂ« nĂ« ENSP ” open_toggle_text_color=”#dd3333″...

Read More
Ligji i ri për kundërvajte do rris efikasitetin e zbatimit të Ligjit për Duhan
Jan19

Ligji i ri për kundërvajte do rris efikasitetin e zbatimit të Ligjit për Duhan

18 janar 2017 Ligji i ri pĂ«r KundĂ«rvajtie, pĂ«rshpejton procedurat e sanksionimit tĂ« shkelĂ«sive tĂ« Ligjit pĂ«r Duhan NĂ« emisionin e Klan KosovĂ«s, “Ora ShtatĂ«” i ftuar Arben Lila, menaxher i KADC-sĂ«, duke folur pĂ«r Ligjin pĂ«r Duhan dhe ndikimin e Ligjit tĂ« ri tĂ« KundĂ«rvajties nĂ« efikasitetin dhe zbatimin e ndalimit tĂ« tymosjes sĂ« duhanit nĂ« hapĂ«sira tĂ« mbyllura. Ligji i ri pĂ«r KundĂ«rvajtie parashikon pĂ«rshpejtimin e...

Read More
KADC avokon për stil të shëndetshëm jetese, në komunën e Prishtinës
May11

KADC avokon për stil të shëndetshëm jetese, në komunën e Prishtinës

Arben Lila, menaxheri i KADC-sĂ« gjatĂ« ditĂ«s sĂ« sotme Ă«shtĂ« takuar me DrejtoreshĂ«n e DrejtorisĂ« sĂ« Arsimit tĂ« komunĂ«s sĂ« PrishtinĂ«s, ArbĂ«rie Nagavci. GjatĂ« kĂ«tij takimi KADC ka njoftuar drejtoreshĂ«n, Nagavci, pĂ«r nevojĂ«n dhe domosdoshmĂ«rinĂ« qĂ« fĂ«mijĂ«t tanĂ« tĂ« jetojnĂ« e tĂ« rriten tĂ« shĂ«ndetshĂ«m. E kĂ«tĂ« Lila, nga KADC tha se mund ta arrijnĂ« vetĂ«m pĂ«rmes ushqimit mĂ« tĂ« mirĂ«, tĂ« pasur me fruta e perime, si dhe pĂ«rmes prezantimit tĂȘ njĂ«...

Read More
Shumë afër finalizimit të Udhëzimit Administrativ
Mar04

Shumë afër finalizimit të Udhëzimit Administrativ

KADC vazhdon punën në finalizimin e Udhëzimit Administrativ për vërejtjet e kombinuara nga Ligji për Kontrollin e Duhanit. Grupi punues përbëhet nga: Skënder Syla (WHO), Shkumbin Spahija e Arben Lila (KADC) dhe Faik Hoti (MSH). Ky Udhëzim Administrativ do të specifikoj dukjen e pakove të cigareve në Kosovë, ku më nuk do të ketë vetëm tekst i cili do të vetëdijësoi qytetarët dhe konsumatorët me pasojat e këtij produkti, por tashmë...

Read More
Punëtoria për Monitorimin e Zbatimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit
Nov18

Punëtoria për Monitorimin e Zbatimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit

18 nëntor 2015 Punëtoria për Monitorimin e Zbatimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit KADC sot ka mbledhur 16 monitorues nga 7 komunat më të mëdha të Kosovës, për tu trajnuar për mënyrën se si do bëhet monitorimin i zbatueshmërisë së Ligjit për Kontrollin e Duhanit. Monitorimi i zbatimit të Ligjit për Kontroll të duhanit ka për qëllim identifikimin e subjekteve afarsite që respektojnë dhe shkelin ligjin, në mënyrë që të dhënat e dala...

Read More