Manual për të kërkuar përgjegjësi nga industria e duhanit, për dëmet shëndetësore
Jan20

Manual për të kërkuar përgjegjësi nga industria e duhanit, për dëmet shëndetësore

“Manuali i përgjegjësisë civile” inkurajon zbatimin e përdorimit të Nenit 19 të FCTC-së për të mbajtur përgjegjëse Industrinë e duhanit, për dëme shëndetësore. Vendimi i marrë nga palët në sesionin e shtatë të konferencës (COP7), është lëshuar dhe është i disponueshëm në faqen e Sekretariatit mbi Konventa: http://www.who.int/fctc/cop/cop7/Documentation-Decisions/en/. Veçanërisht, ne dëshironim të theksonim vendimin mbi...

Read More
Shënimi i Ditës Botërore Pa Duhan 2016
May31

Shënimi i Ditës Botërore Pa Duhan 2016

Prishtinë, 31 maj 2016 Shënimi i Ditës Botërore Pa Duhan 2016 Në Ditën Botërore Pa Duhan me 31 maj 2016, ditë kjo që shënohet në mbarë botën për vetëdijësimin e pasojave që vijnë me konsumimin e duhanit, në Prishtinë Qendra Kosovare për Avokim dhe Zhvillim (KADC)  në bashkëpunim me Organizatën Botërore të Shëndetësisë (OBSH) dhe Ministrinë e Shëndetësisë ka organizuar një tryezë  për shënimin e kësaj dite, tema e së cilës ishte...

Read More
Industria e duhanit shfrytëzon fëmijët! (Video)
May27

Industria e duhanit shfrytëzon fëmijët! (Video)

Cigaret të cilat ju i tymosni mund të jenë produkt i shfrytëzimit të fëmjëve! Sipas një raporti 119 faqesh, nga Monitoruesit e të Drejtave të Njeriut, të pulblikuar të mërkurën, me mijra fëmijë i ekspozohen pesticideve dhe nikotinës duke punuar për industrinë e duhanit në Indonezi. E cila njihet si industria e pestë me e madhe për prodhimin e duhanit në të gjithë botën. Në disa rajone të Indonezisë, fëmijët punojnë së bashku me...

Read More
Fjala e Myers për vendimin e gjykatës në BE dhe Indi kundër Industrisë së Duhanit
May05

Fjala e Myers për vendimin e gjykatës në BE dhe Indi kundër Industrisë së Duhanit

Industria e duhanit humbi rastin pas vendimit të Gjykatës së Lartë në Indi dhe BE, sipas të cilit u vendos në mbështetje të masave të reja shëndetësore si vendosja e grafikut në paketat e duhanit, me qëllim të uljes së numrit të përdoruesve të duhanit përmes vetëdijësimit për pasojat e përdorimit të tij. Deklarata e Matthew L. Myers, President i fushatës Campaign for Tobacco-Free Kids WASHINGTON, – Kjo është një fitore historike...

Read More