Duhanpirja gjatë shtatëzanisë, ndryshon ADN-ën e foshnjes
Apr01

Duhanpirja gjatë shtatëzanisë, ndryshon ADN-ën e foshnjes

Gratë që pijnë duhan gjatë shtatzënisë mund të ndryshojë ADN-në e femijës së tyre të ardhshëm, kjo sipas një studimi ndërkombëtar ku morën pjesë më shumë se 6000 gra dhe fëmijë. Pikat Kryesore: • Studimi përofrcon studimet e kaluara që jepnin prova për lidhshmërinë e duhanit dhe ndryshimi në ADN • Nënat e 13 % të 6,000 rasteve të studimit tymosnin regullisht • Këto foshnje kishin ndryshime në ADN-në në mbi 6000 vende, rreth gjysma e...

Read More