Shëndeti apo duhani?
Sep06

Shëndeti apo duhani?

You can also find this article in English and Serbian! Shpëtimi i një jete nënkupton shpëtimin e gjithë njerëzimit. N.N. është një 23 vjeçare nga Kosova. Ajo jeton në një fshat së bashku me pesë anëtar tjerë të familjes. Ajo ka një vajzë dhe së shpejti do të lindë një djalë. N.N. ka mbaruar shkollën fillore, ndërsa burri i saj ka mbaruar shkollën e mesme. Shuma prej 200 € që ajo fiton për çdo muaj nuk i mjaftojnë për mbështetjen e...

Read More
Duhanpirja gjatë shtatëzanisë, ndryshon ADN-ën e foshnjes
Apr01

Duhanpirja gjatë shtatëzanisë, ndryshon ADN-ën e foshnjes

Gratë që pijnë duhan gjatë shtatzënisë mund të ndryshojë ADN-në e femijës së tyre të ardhshëm, kjo sipas një studimi ndërkombëtar ku morën pjesë më shumë se 6000 gra dhe fëmijë. Pikat Kryesore: • Studimi përofrcon studimet e kaluara që jepnin prova për lidhshmërinë e duhanit dhe ndryshimi në ADN • Nënat e 13 % të 6,000 rasteve të studimit tymosnin regullisht • Këto foshnje kishin ndryshime në ADN-në në mbi 6000 vende, rreth gjysma e...

Read More