Ushtrimet e mëngjesit ruajnë shëndetin mendor

Ushtrimet fizike në mëngjes ju ndihmojnë të keni e të ruani një shëndet mendor.

Shkencëtarët tashmë kanë provuar se vendosmëria e njeriut është në maksimum në momentin kur ne zgjohemi dhe shkon duke rënë me vazhdimin e ditës. Prandaj edhe ata të cilët shkojnë në palestër pas një dite të gjatë në punë, e kanë më problem të jenë të vendosur dhe të angazhuar në aktivitetet fizike.

Kur ju filloni ditën me ushtirme fizike, kapaciteti juaj mendor për të përballuar stresin trefishohet.

Truri jonë gjatë aktiviteteve fizike lëshon dy hormone, të njohura si BDNF dhe endorfina. BDNF ndihmon për të riparuar neuronet e trurit që lidhen me përmirësimin e memories. Ndërsa endorfina është hormon që krijon ndjesinë e kënaqësisë si dhe ndihmon trurin të bllokoj dhimbjet fizike, ose stresin psiqik.

 

Author:

Share This Post On