Ekspozita “Duhani vret-Mos e nis”

E mërkure, 10 tetor 2012

Rreth njĂ«qind nxĂ«nĂ«s nga 15 shkolla fillore tĂ« KosovĂ«s i ekspozuan tĂ« mĂ«rkurĂ«n nĂ« PrishtinĂ« afro 100 punime figurative, moto e tĂ« cilave ishte porosia kundĂ«r duhan-pirjes. KĂ«to punime ishin pjesĂ« e ekspozitĂ«s me titull “Duhani vret-Mos e nis”, tĂ« organizuar organizata joqeveritare Kosovo Advocacy and Development Centre- KADC.

QĂ«llimi i kĂ«saj ekspozite, nĂ« tĂ« cilĂ«n mori pjesĂ« edhe ministri i ShĂ«ndetĂ«sisĂ«, Ferid Agani, shefi i ZyrĂ«s sĂ« OBSh’sĂ« nĂ« KosovĂ«, SkĂ«nder Syla, drejtues tĂ« KADC, pĂ«rfaqĂ«sues tĂ« Inspektoratit Sanitar dhe tĂ« organizatave tĂ« tjera, ishte ngritja e vetĂ«dijes dhe nxitja e fĂ«mijĂ«ve dhe tĂ« rinjve qĂ« pĂ«rmes artit figurativ tĂ« pĂ«rshkruajnĂ« rreziqet qĂ« shkakton pirja dhe ekspozimi ndaj tymit tĂ« duhanit.

Ndryshe, në këtë ekspozitë, shkollat dhe nxënësit që kanë kontribuar me punimet e tyre figurative për ndërgjegjësim kundër duhan-pirjes janë shpërblyer me mirënjohje, të cilat i kanë përgatitur drejtuesit e KADC-së dhe i ka ndarë ministri Agani.

Author:

Share This Post On