Miratohet Udhëzimi Administrativ për Vërejtjet e Kombinuara Shëndetësore
Sep19

Miratohet Udhëzimi Administrativ për Vërejtjet e Kombinuara Shëndetësore

Edhe një hap i rëndësishëm drejt përmirësimit dhe mbrojtjes së shëndetit publik. Me 21 shtator 2023, Ministri Arben Vitia ka nënshkruar Udhëzimin Administrativ për Vërejtjet e Kombinuara Shëndetësore  në paketimet e produkteve të duhanit. Me hyrjen në fuqi të këtij udhëzimi administrativ, në të gjitha paketimet e duhanit do të vendosen vërejtjet shëndetësore me fotografi dhe tekste dekurajuese për përdorimin e duhanit. Këto vërejtje...

Read More
CilĂ«sia e Ajrit nĂ« KosovĂ« – Euro Standardet
Apr30

CilĂ«sia e Ajrit nĂ« KosovĂ« – Euro Standardet

Cilësia e Ajrit në Kosovë-Euro Standardet (Shkarko Raportin) Një nga problemet më të rënda shëndetësore publike sot është ekspozimi ndaj ndotjes së ajrit. Rreth 1 në 10 nga vdekjet e përgjithshme në mbarë botën i atribuohen ndotjes së ajrit. Ndotja e ajrit është një çështje e rëndësishme mjedisore dhe sociale dhe një problem kompleks që paraqet sfida të shumta në drejtim të menaxhimit dhe zbutjes së ndotësve të dëmshëm. Rritja e...

Read More
Monitorimi i Duhanit nëpër Gjykatat e Kosovës 2015-2017
Dec29

Monitorimi i Duhanit nëpër Gjykatat e Kosovës 2015-2017

LĂ«ndĂ«t pĂ«r Duhanin nĂ« Divizionin e KundĂ«rvajtjes nĂ« Gjykatat e KosovĂ«s Pas fillimit tĂ« zbatimit tĂ« Ligjit pĂ«r Kontrollin e Duhanit, nĂ« maj tĂ« vitit 2013 dhe ndalimin 100% tĂ« pirjes sĂ« duhanit nĂ« hapĂ«sira tĂ« mbyllura, Kosova ka bĂ«rĂ« edhe njĂ« hap mĂ« tutje nĂ« mbrojtje tĂ« shĂ«ndetit tĂ« qytetarĂ«ve. KADC ka bĂ«rĂ« monitorimin e lĂ«ndĂ«ve tĂ« duhanit nĂ« gjykata gjatĂ« periudhĂ«s dy vjeçare shtator 2015 – 2017 me qĂ«llim tĂ« pĂ«rcjelljes sĂ«...

Read More
UA – Mjediset Pa Tym Duhani dhe Vendosja e Shenjave pĂ«r Ndalimin e Pirjes sĂ« Duhanit nĂ« HapĂ«sira tĂ« mbyllura
Aug16

UA – Mjediset Pa Tym Duhani dhe Vendosja e Shenjave pĂ«r Ndalimin e Pirjes sĂ« Duhanit nĂ« HapĂ«sira tĂ« mbyllura

Shkarko: UdhĂ«zimin Administrativ – Mjediset Pa Tym Duhani dhe Vendosja e Shenjave pĂ«r Ndalimin e Pirjes sĂ« Duhanit nĂ« HapĂ«sira tĂ«...

Read More
Udhëzuesi im i Ushqimit
May20

Udhëzuesi im i Ushqimit

Udhëzuesi im i Ushqimit, përmban zgjedhje të ushqimit nga të gjitha grupet ushqyese duke filluar nga pemët dhe perimet, drithërat, qumshti me alternativat e tij si dhe mishi me alternativat e tij. Shkarko: Udhëzuesi im i Ushqimit...

Read More
Mjetet për matjen e qëndrueshmërisë të kontrollit të duhanit
May16

Mjetet për matjen e qëndrueshmërisë të kontrollit të duhanit

Mjetet për matjen e qëndrueshmërisë të kontrollit të duhanit Një studim i ri në Kontrollin e Duhanit shqyrton dobinë e një mjeti i cili vlerëson dhe udhëzon për për të pasur qëndrueshmëri në implementimin e programeve kombëtare të kontrollit të duhanit. Hulumtuesit identifikuan 31 tregues të qëndrueshmërisë bazuar në raportet nga grupet e shoqërisë civile, zyrtarët e qeverisë dhe ekspertët e shëndetit të Unionit Ndërkombëtar kundër...

Read More