Fuqizimi i mjediseve pa tym duhani

21, tetor 2015

Fuqizimi i mjediseve pa tym duhani

Gjatë takimit të sotëm në mes të KADC-së me Drejtorinë e Inspeksionit në Kosovë, përkatësisht me drejtoreshën Ilirjana Zymberaj dhe Ajshe Kingji, u fol për fuqizimin e mjediseve pa tym duhani. Me saktësisht u diskutua për aktivitetet vetëdijësuese dhe edukuese që duhet të ndërmerren për të mobilizuar institucionet në rritjen zbatueshmërisë së Ligjit për Kontrollin e Duhanit.

Përgjatë këtij takimi u specifikuan me tutje përmbajtja e dy aktiviteteve të radhës të cilat do të organizohen nga KADC me qëllim të fuqizimit të mjediseve pa tym duhani në Kosovë.

Do tĂ« prezentohet raporti i KADC-sĂ« “LĂ«ndĂ«t e duhanit nĂ« gjykatat e KosovĂ«s” si dhe pritet qĂ« nĂ« fund tĂ« javĂ«s sĂ« ardhĂ«shme tĂ« organizohet “Tryeza informuese pĂ«r subjektet afarsite hotelriere”, nĂ« tĂ« cilĂ«n palĂ«t pĂ«rgjegjĂ«se do tĂ« prezentohen direkt me detyrat dhe obligimet e tyre  tĂ« cilat rrjedhin nga Ligji pĂ«r Kontrollin e Duhanit dhe UdhĂ«zimi Administrativ “Mjediset pa tym duhani dhe vendosja e shenjave pĂ«r ndalimin e duhanit nĂ« hapĂ«sirat e mbyllura” nr. 09/2015.

IMG_2408

Author:

Share This Post On