Zhvillimi i programit kombëtar për kontrollin e duhanit
Dec05

Zhvillimi i programit kombëtar për kontrollin e duhanit

Zhvillimi i programit kombëtar për kontrollin e duhanit 4-5 dhjetor 2015, Istog KADC ka mbledhur kualicionin anti-duhan gjatë 4 dhe 5 dhjetorit, në Istog, për të punuar së bashku në zhvillimin e programit kombëtar për kontrollin e duhanit duke diskututar edhe për një temë mjaft shqetësuese që është bërë dukuri në shoqërinë tonë, e kjo është shitja ilegale e duhanit.  ...

Read More
Kosova 100% pa tym duhani! 
Nov27

Kosova 100% pa tym duhani! 

27 nëntor 2015 Kosova 100% pa tym duhani!  Kualicioni Anti-Duhan dhe inspektorati sanitar qëndror me drejtoreshën e inspekcioneve znj. Ilirjana Zymberaj i bën vizitë Kryetares ss Komunës së Gjakovës. Gjatë kësaj vizite u shkëmbyen  informacione mbi zbatimin e Ligjit për Kontrollin e Duhanit në nivelin lokal/në komunën e Gjakovës. Si përfundim shihet se është bërë progres, por gjithsesi mbetet ende punë dhe angazhim në mbrojtje të...

Read More
BashkĂ«punimi me ekspert tĂ« OBSH – sĂ«
Sep28

BashkĂ«punimi me ekspert tĂ« OBSH – sĂ«

28, shtator 2015 BashkĂ«punimi me ekspert tĂ« OBSH – sĂ« KADC takohet me ekspert ndĂ«rkombĂ«tar tĂ« OBSh-sĂ« nga Ankaraja (Dr. Toker Erguder dhe prof. dr. Nazmi Bilir). TĂ« cilĂ«t kanĂ« ardhur pĂ«r tĂ« vlerĂ«suar politikat pĂ«r kontrollin e duhanit, Ligjit pĂ«r Kontrollin e Duhanit dhe efekteve tĂ« tij nĂ« KosovĂ«. PĂ«rgjatĂ« kĂ«saj jave takimi i parĂ« Ă«shtĂ« zhvilluar mĂ« 28 shtator nĂ« zyret e MinistrisĂ« sĂ« ShĂ«ndetĂ«sisĂ«. Prezent nĂ« kĂ«tĂ« takim ishin edhe...

Read More