Filloi faza e dytё e monitorimit nё 7 komunat e Kosovёs

Filloi faza e dytё e monitorimit nё 7 komunat e Kosovёs

KADC sapo ka filluar fazёn e dytё tё monitorimit tё zbatueshmёrisё sё Ligjit pёr Kontrollin e Duhanit nё 7 komunat mё tё mёdha tё Kosovёs.

Sot nё zyret tona nё Prishtinё, u takuam me monitoruesit tanё nga Prishtina, Mitrovica, Peja, Prizreni, Ferizaj, Gjilani dhe Gjakova. Duke u dhёnё udhёzime pёr monitorimin e rradhёs.

Monitorimi do tё filloj prej datёs 11.04.15 dhe do tё vazhdoj deri mё 17.04.15, nёpёr 3 orare tё ndryshme gjatё ditёs duke pёrfshirё kёtu edhe vёzhgimin e zbatueshmёrisё sё ligjit nga ora 20:00 orёt e vona tё natёs.

Objektet qё do tё vёzhgohen gjatё monitorimit pёrfshijnё: Lokalet Gastronomike, Baret dhe Klubet e Natёs, Restoranet, Hotelet, Objektet Komunale, Gjykatat, Prokuroritё, Qendrat Tregtare, Objektet Arsimore, Objektet Private si dhe Qendrat pёr Fitnes.

Qёllimi i monitorimit ёshtё qё tё vlerёsohet se sa ёshtё pёrmirёsuar zbatimi i kёtij ligji gjatё kёsaj pёriudhe gjashtё mujore, duke krahasuar tё dhёnat e dala nga faza e parё e monitorimit me tё dhёnat e dala nga faza e dytё. Si dhe zbulimi i shkelёsive recediv, nё mёnyrё qё mё pas tё ndёrmerren masat e sanksioneve nga autorietet zyrtare qё e mudnёsojnё zbatimin dhe mirёfunksionimin e tij.

Author:

Share This Post On