KADC avokon për stil të shëndetshëm jetese, në komunën e Prishtinës

Arben Lila, menaxheri i KADC-së gjatë ditës së sotme është takuar me Drejtoreshën e Drejtorisë së Arsimit të komunës së Prishtinës, Arbërie Nagavci.

Gjatë këtij takimi KADC ka njoftuar drejtoreshën, Nagavci, për nevojën dhe domosdoshmërinë që fëmijët tanë të jetojnë e të rriten të shëndetshëm. E këtë Lila, nga KADC tha se mund ta arrijnë vetëm përmes ushqimit më të mirë, të pasur me fruta e perime, si dhe përmes prezantimit tê një stil të jetesës që kërkon një aktivizim më të madh fizik, duke rritur kështu edhe vetëdijen për rrezikun nga duhani dhe tymi i tij.

Pas kësaj vizite u arrit një dakordim se në shkollat e Prishtinës, në klasat e pesta tash e tutje do të bisedohet me nxënësit për stilin më të shëndetshëm të jetesës, gjithashtu për të avokuar që në kurrikulën shkollore të hyjnë edhe udhëzimet për stilin më të shëndetshëm jetese. Duke marrur kështu vendin e merituar aktivitetet që lidhen me ushqim të shëndetshëm, aktivitetet fizike si dhe vetëdijësimi për rrezikshmërinë nga duhani dhe tymi i tij.

Arben Lila, menaxheri i KADC, takohet me Drejtoreshën e Arsimit nga Komuna e Prishtinës, Arbërie Nagavci

Arben Lila, menaxheri i KADC, takohet me Drejtoreshën e Arsimit nga Komuna e Prishtinës, Arbërie Nagavci

Author:

Share This Post On