Shënimi i Ditës Ndërkombëtare të Demokracisë

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Shënimi i Ditës Ndërkombëtare të Demokracisë

Në Ditën Ndërkombëtare të Demokracisë, KADC promovon mbrojtien e shëndetit publik dhe aktivizimin e qytetarëve drejt bashkëpunimit me autoritetet zbatuese të Ligjit për Kontrollin e Duhanit, duke shpërndarë edhe materiale që bëjnë thirrije për rritje të raportimeve në numrin pa pagesë 0800 11 000.

Mbrojtia dhe promovimi i shëndetit e politikave të mira shëndetësore, paraqet një të drejtë themelore, në shtetet demokratike. Prandaj edhe KADC, pikërisht në ditën ndërkombëtare të demokracisë, në panairin e organizuar nga Kuvendi i Republikës së Kosovës në bashkëpunim me shoqërinë civile, zgjedh të avokoj për politika të mirëfillta shëndetësore.

Në panair morën pjesë edhe pjesëtar të tjerë nga shoqëria civile, e kryesisht vizitorët ishin të rinjë nga shkolla fillore në Republikën e Kosovës. Interesi i të rinjëve e nxënësve nuk mungonte.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Author:

Share This Post On