Industria e Duhanit dështon të ndalojë reformat në Mbretërinë e Bashkuar
Dec06

Industria e Duhanit dështon të ndalojë reformat në Mbretërinë e Bashkuar

Gjykata e Apelit hedh poshtë përpjekjet e fundit të kompanive të duhanit për të bllokuar rregullat që do t’i detyrojnë ato të heqin paketimet dalluese. Përpjekja e fundit nga kompanitë e duhanit për të parandaluar futjen e paketimit të thjeshtë e të detyrueshëm të cigareve në Mbretërinë e Bashkuar është refuzuar nga gjykata e apelit. Gjykimi është një goditje të freskët për kompanitë e duhanit që duhet të zëvendësojnë paketimet...

Read More
Fjala e Myers për vendimin e gjykatës në BE dhe Indi kundër Industrisë së Duhanit
May05

Fjala e Myers për vendimin e gjykatës në BE dhe Indi kundër Industrisë së Duhanit

Industria e duhanit humbi rastin pas vendimit të Gjykatës së Lartë në Indi dhe BE, sipas të cilit u vendos në mbështetje të masave të reja shëndetësore si vendosja e grafikut në paketat e duhanit, me qëllim të uljes së numrit të përdoruesve të duhanit përmes vetëdijësimit për pasojat e përdorimit të tij. Deklarata e Matthew L. Myers, President i fushatës Campaign for Tobacco-Free Kids WASHINGTON, – Kjo është një fitore historike...

Read More