Zhvillimi i programit kombëtar për kontrollin e duhanit
Dec05

Zhvillimi i programit kombëtar për kontrollin e duhanit

Zhvillimi i programit kombëtar për kontrollin e duhanit 4-5 dhjetor 2015, Istog KADC ka mbledhur kualicionin anti-duhan gjatë 4 dhe 5 dhjetorit, në Istog, për të punuar së bashku në zhvillimin e programit kombëtar për kontrollin e duhanit duke diskututar edhe për një temë mjaft shqetësuese që është bërë dukuri në shoqërinë tonë, e kjo është shitja ilegale e duhanit.  ...

Read More
Kosova 100% pa tym duhani! 
Nov27

Kosova 100% pa tym duhani! 

27 nëntor 2015 Kosova 100% pa tym duhani!  Kualicioni Anti-Duhan dhe inspektorati sanitar qëndror me drejtoreshën e inspekcioneve znj. Ilirjana Zymberaj i bën vizitë Kryetares ss Komunës së Gjakovës. Gjatë kësaj vizite u shkëmbyen  informacione mbi zbatimin e Ligjit për Kontrollin e Duhanit në nivelin lokal/në komunën e Gjakovës. Si përfundim shihet se është bërë progres, por gjithsesi mbetet ende punë dhe angazhim në mbrojtje të...

Read More
Bashkëpunimi me ekspert të OBSH – së
Sep28

Bashkëpunimi me ekspert të OBSH – së

28, shtator 2015 Bashkëpunimi me ekspert të OBSH – së KADC takohet me ekspert ndërkombëtar të OBSh-së nga Ankaraja (Dr. Toker Erguder dhe prof. dr. Nazmi Bilir). Të cilët kanë ardhur për të vlerësuar politikat për kontrollin e duhanit, Ligjit për Kontrollin e Duhanit dhe efekteve të tij në Kosovë. Përgjatë kësaj jave takimi i parë është zhvilluar më 28 shtator në zyret e Ministrisë së Shëndetësisë. Prezent në këtë takim ishin edhe...

Read More