Sporti në shkollat e Istogut
Oct23

Sporti në shkollat e Istogut

#sportipertegjithe #sportineshkolla Në Istog u mbajt tryeza mbi sportin në shkollat e komunës në të cilën morrën pjesë nxënës, prindër, mësimdhënës të edukates fizike, trajnerë dhe udhëheqës të klubeve sportive, drejtorë shkollash dhe drejtorë komunal. E drejta për jetë të shëndetshme për fëmijët tanë! Largimi nga dukuritë e dëmshme si duhani, alkoholi, droga, konsum i tepruar i internetit, etj. Mysafire e tryezës znj. Aferdita...

Read More
Fuqizimi i Ligjit për kundërvajtje
Oct21

Fuqizimi i Ligjit për kundërvajtje

Shëndeti i fëmijëve tanë në vend të parë! Secili prej nesh ka përgjegjësinë ta bëj shoqërinë e vendit tonë më të shëndetshme, më të mirë. Jo vetëm organet zbatuese, të gjithë. Me Ligjin e ri për kundërvajtje, jo të gjitha shkeljet do të dërgohen në gjykatë, por tash do të përmbyllen me përmbarues! 55 inspektor sanitarë, shëndetësorë dhe farmacistë bashkë me gazetarë dhe Policinë e Kosovës morrën pjesë në seminarin dy ditor për...

Read More
Vendimi i komisionit për të lejuar importimin e automjeteve 15 vjet të vjetra, kërcënim serioz për shëndetin!
Oct19

Vendimi i komisionit për të lejuar importimin e automjeteve 15 vjet të vjetra, kërcënim serioz për shëndetin!

Qendra Kosovare për Avokim dhe Zhvillim (KADC) shpreh shqetësimin dhe mospajtimin e thellë me vendimin e komisionit parlamentar për zhvillim ekonomik me të cilin synohet ndryshimi i Ligjit për Automjete për të rritur kufirin e vjetërsisë së automjeteve që importohen nga 10 vjet në 15 vjet. Është zhgënjyes dhe dëshpërues fakti se komisioni parlamentar për zhvillim ekonomik, përkundër dëshmive shkencore të shumta mbi rreziqet që...

Read More
Sporti në shkollat e komunës së Pejës
Oct10

Sporti në shkollat e komunës së Pejës

Në Pejë u mbajt tryeza mbi sportin në shkollat e komunës në të cilën morrën pjesë nxënës, prindër, mësimdhënës të edukates fizike, trajnerë dhe udhëheqës të klubeve sportive, drejtorë shkollash dhe drejtorë komunal. Tryeza si pjesë e projektit për fuqizimin e komunitetit përmes angazhimit, kreativitetit dhe inovacionit të rinisë organizohet në tri komunat e Kosovës – Pejë, Istog dhe Klinë. Drejtori për sport z. Iber Alaj në...

Read More