Manual për të kërkuar përgjegjësi nga industria e duhanit, për dëmet shëndetësore
Jan20

Manual për të kërkuar përgjegjësi nga industria e duhanit, për dëmet shëndetësore

“Manuali i pĂ«rgjegjĂ«sisĂ« civile” inkurajon zbatimin e pĂ«rdorimit tĂ« Nenit 19 tĂ« FCTC-sĂ« pĂ«r tĂ« mbajtur pĂ«rgjegjĂ«se IndustrinĂ« e duhanit, pĂ«r dĂ«me shĂ«ndetĂ«sore. Vendimi i marrĂ« nga palĂ«t nĂ« sesionin e shtatĂ« tĂ« konferencĂ«s (COP7), Ă«shtĂ« lĂ«shuar dhe Ă«shtĂ« i disponueshĂ«m nĂ« faqen e Sekretariatit mbi Konventa: http://www.who.int/fctc/cop/cop7/Documentation-Decisions/en/. VeçanĂ«risht, ne dĂ«shironim tĂ« theksonim vendimin mbi...

Read More
Shënimi i Ditës Botërore Pa Duhan 2016
May31

Shënimi i Ditës Botërore Pa Duhan 2016

Prishtinë, 31 maj 2016 Shënimi i Ditës Botërore Pa Duhan 2016 Në Ditën Botërore Pa Duhan me 31 maj 2016, ditë kjo që shënohet në mbarë botën për vetëdijësimin e pasojave që vijnë me konsumimin e duhanit, në Prishtinë Qendra Kosovare për Avokim dhe Zhvillim (KADC)  në bashkëpunim me Organizatën Botërore të Shëndetësisë (OBSH) dhe Ministrinë e Shëndetësisë ka organizuar një tryezë  për shënimin e kësaj dite, tema e së cilës ishte...

Read More
Industria e duhanit shfrytëzon fëmijët! (Video)
May27

Industria e duhanit shfrytëzon fëmijët! (Video)

Cigaret të cilat ju i tymosni mund të jenë produkt i shfrytëzimit të fëmjëve! Sipas një raporti 119 faqesh, nga Monitoruesit e të Drejtave të Njeriut, të pulblikuar të mërkurën, me mijra fëmijë i ekspozohen pesticideve dhe nikotinës duke punuar për industrinë e duhanit në Indonezi. E cila njihet si industria e pestë me e madhe për prodhimin e duhanit në të gjithë botën. Në disa rajone të Indonezisë, fëmijët punojnë së bashku me...

Read More
Fjala e Myers për vendimin e gjykatës në BE dhe Indi kundër Industrisë së Duhanit
May05

Fjala e Myers për vendimin e gjykatës në BE dhe Indi kundër Industrisë së Duhanit

Industria e duhanit humbi rastin pas vendimit tĂ« GjykatĂ«s sĂ« LartĂ« nĂ« Indi dhe BE, sipas tĂ« cilit u vendos nĂ« mbĂ«shtetje tĂ« masave tĂ« reja shĂ«ndetĂ«sore si vendosja e grafikut nĂ« paketat e duhanit, me qĂ«llim tĂ« uljes sĂ« numrit tĂ« pĂ«rdoruesve tĂ« duhanit pĂ«rmes vetĂ«dijĂ«simit pĂ«r pasojat e pĂ«rdorimit tĂ« tij. Deklarata e Matthew L. Myers, President i fushatĂ«s Campaign for Tobacco-Free Kids WASHINGTON, – Kjo Ă«shtĂ« njĂ« fitore historike...

Read More