Ligji i ri për kundërvajte do rris efikasitetin e zbatimit të Ligjit për Duhan
Jan19

Ligji i ri për kundërvajte do rris efikasitetin e zbatimit të Ligjit për Duhan

18 janar 2017 Ligji i ri pĂ«r KundĂ«rvajtie, pĂ«rshpejton procedurat e sanksionimit tĂ« shkelĂ«sive tĂ« Ligjit pĂ«r Duhan NĂ« emisionin e Klan KosovĂ«s, “Ora ShtatĂ«” i ftuar Arben Lila, menaxher i KADC-sĂ«, duke folur pĂ«r Ligjin pĂ«r Duhan dhe ndikimin e Ligjit tĂ« ri tĂ« KundĂ«rvajties nĂ« efikasitetin dhe zbatimin e ndalimit tĂ« tymosjes sĂ« duhanit nĂ« hapĂ«sira tĂ« mbyllura. Ligji i ri pĂ«r KundĂ«rvajtie parashikon pĂ«rshpejtimin e...

Read More
Gjykata e Prizrenit lëshon 26 aktvendime, vlera e gjobave arrin 12 mijë euro
Sep30

Gjykata e Prizrenit lëshon 26 aktvendime, vlera e gjobave arrin 12 mijë euro

30 shtator 2015 Gjykata e Prizrenit lëshon 26 aktvendime, vlera e gjobave arrin 12 mijë euro Të mërkurën, në komunën Prizrenit KADC, ekspertët ndërkombëtar të OBSH – së, Nazmi and Dr. Toker, drejtoresha e inspektoratit rajonal, Iliriana Zymberaj dhe drejtori i zyrës së OBSH – së në Kosovë, Skender Syla i bënë një vizitë inspektoratit komunal të kësaj komune. Qëllimi i kësaj vizite ishte informimi direkt nga inspektorati lokal për...

Read More
Ligji pёr Duhan e mban botёn tё shёndetёshme
Jul13

Ligji pёr Duhan e mban botёn tё shёndetёshme

Ligji pёr Duhan e mban botёn tё shёndetёshme! Mirёnjohje dhe falenderim pёr Ambasadoren amerikane Tracy Ann Jacobson pёr kontributin e saj nё mbrojtjen e shёndetit publik dhe avansimin e Ligjit pёr Kontrollin e Duhanit nё Kosovё. Tobacco Free Keeps the World Healthy! Acknowledgement to the US Ambassador Tracy Ann Jacobson for her contribution in protecting the public health and advancing the Tobacco Control Law in the Republic of...

Read More
Faza e dytë e monitorimit të zbatimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit
Apr22

Faza e dytë e monitorimit të zbatimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit

Faza e dytë e monitorimit të zbatimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit në Kosovë Faza e dytë e monitorimit të respektimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit në Kosovë, duke përfshirë këtu 7 qytetet më të mëdha (Prishtinë, Mitrovicë, Pejë, Prizren, Ferizaj, Gjilan, Gjakovë), kishte për qëllim përcjelljen e reagimit të institucioneve dhe sjelljes së shkelësive të ligjit të identifikuar gjatë monitorimit të parë të KADC-së. Download:...

Read More
Në Istog lëshohen 5 dënime prej 200 euro, për shkelësit e ligjit të duhanit
Mar11

Në Istog lëshohen 5 dënime prej 200 euro, për shkelësit e ligjit të duhanit

Në Istog lëshohen 5 dënime prej 200 euro, për shkelësit e ligjit të duhanit Istog, 11 mars 2015 – Në takim me Inspektoratin sanitar në Istog, KADC identifikoi sfidat e tyre në zbatimin e ligjit për kontrollin e duhanit në nivel komunal. Z. Halili inspektor sanitar përgjegjës për komunën e Istogut, gjatë vitit 2014 tha se ka dërguar 5 fletëparaqitje për shkeljen e Ligjit të Duhanit në gjykatën themelore të Istogut, subjekte të cilat u...

Read More