Shkelja e ligjit për duhan, interes i Industrisë së Duhanit
Dec14

Shkelja e ligjit për duhan, interes i Industrisë së Duhanit

12 dhjetor 2016 Shkelja e Ligjit për Kontrollin e Duhanit interes i Industrisë së Duhanit, në kurriz të shëndetit të qytetarëve të Kosovës Të ftuar në emisionin Puls të KTV-së, Shkumbin Spahija, drejtor i KADC-së, Skender Syla, drejtor i zyrës së OBSH-së në Kosovë, Faik Hoti, koordinator shtetëror për zbatimin e ligjit për duhan dhe Ibrahim Tërshnjaku, inspektori në Agjencinë e Ushqimit dhe...

Read More
ParalajmĂ«rimi i hulumtimit “Analiza e Politikave Lokale ShĂ«ndetĂ«sore nĂ« KosovĂ«”
Oct05

ParalajmĂ«rimi i hulumtimit “Analiza e Politikave Lokale ShĂ«ndetĂ«sore nĂ« KosovĂ«”

30 shtator 2016 ParalajmĂ«rimi i prezantimit të  hulumtimit “Analiza e Politikave Lokale ShĂ«ndetĂ«sore nĂ« KosovĂ«” SkĂ«nder Syla, shef i zyrĂ«s sĂ« OBSH-sĂ« ka prezantuar draft analizĂ«n, e bĂ«rĂ« nĂ« bashkĂ«punim me KADC-nĂ«.

Read More
Shëndeti apo duhani?
Sep06

Shëndeti apo duhani?

You can also find this article in English and Serbian! ShpĂ«timi i njĂ« jete nĂ«nkupton shpĂ«timin e gjithĂ« njerĂ«zimit. N.N. Ă«shtĂ« njĂ« 23 vjeçare nga Kosova. Ajo jeton nĂ« njĂ« fshat sĂ« bashku me pesĂ« anĂ«tar tjerĂ« tĂ« familjes. Ajo ka njĂ« vajzĂ« dhe sĂ« shpejti do tĂ« lindĂ« njĂ« djalĂ«. N.N. ka mbaruar shkollĂ«n fillore, ndĂ«rsa burri i saj ka mbaruar shkollĂ«n e mesme. Shuma prej 200 € qĂ« ajo fiton pĂ«r çdo muaj nuk i mjaftojnĂ« pĂ«r mbĂ«shtetjen e...

Read More
Shumë afër finalizimit të Udhëzimit Administrativ
Mar04

Shumë afër finalizimit të Udhëzimit Administrativ

KADC vazhdon punën në finalizimin e Udhëzimit Administrativ për vërejtjet e kombinuara nga Ligji për Kontrollin e Duhanit. Grupi punues përbëhet nga: Skënder Syla (WHO), Shkumbin Spahija e Arben Lila (KADC) dhe Faik Hoti (MSH). Ky Udhëzim Administrativ do të specifikoj dukjen e pakove të cigareve në Kosovë, ku më nuk do të ketë vetëm tekst i cili do të vetëdijësoi qytetarët dhe konsumatorët me pasojat e këtij produkti, por tashmë...

Read More
Gjykatat kanë shqiptuar 38 mijë e 250 euro dënim për ata që se kanë respektuar Ligjin e Duhanit
Oct24

Gjykatat kanë shqiptuar 38 mijë e 250 euro dënim për ata që se kanë respektuar Ligjin e Duhanit

24 tetor 2015 Gjykatat kanĂ« shqiptuar 38 mijĂ« e 250 euro dĂ«nim pĂ«r ata qĂ« se kanĂ« respektuar Ligjin e Duhanit NĂ« konferencĂ«n pĂ«r media tĂ« mbajtur me 24 tetor 2015, KADC prezanton raportin “Monitorimi i Trajtimit tĂ« LĂ«ndĂ«ve pĂ«r Duhanin nĂ« Gjykatat e KosovĂ«s”. Sipas tĂ« dhĂ«nave numri i lĂ«ndĂ«ve nĂ« tĂ« gjitha gjykatat e KosovĂ«s qĂ« Ă«shtĂ« dorĂ«zuar nĂ« kĂ«tĂ« periudhĂ« kohore 2 vjet e 2 muaj Ă«shtĂ« 319. NĂ« procedurĂ« prej tyre janĂ« 193 lĂ«ndĂ«, ndĂ«rsa...

Read More