Çfarë ndikimi kanë vërejtjet shëndetësore të duhanit tek të rinjtë?
Aug08
Read More
Ligji i ri për kundërvajte do rris efikasitetin e zbatimit të Ligjit për Duhan
Jan19

Ligji i ri për kundërvajte do rris efikasitetin e zbatimit të Ligjit për Duhan

18 janar 2017 Ligji i ri për Kundërvajtie, përshpejton procedurat e sanksionimit të shkelësive të Ligjit për Duhan Në emisionin e Klan Kosovës, “Ora Shtatë” i ftuar Arben Lila, menaxher i KADC-së, duke folur për Ligjin për Duhan dhe ndikimin e Ligjit të ri të Kundërvajties në efikasitetin dhe zbatimin e ndalimit të tymosjes së duhanit në hapësira të mbyllura. Ligji i ri për Kundërvajtie parashikon përshpejtimin e...

Read More
Gjykata e Prizrenit lëshon 26 aktvendime, vlera e gjobave arrin 12 mijë euro
Sep30

Gjykata e Prizrenit lëshon 26 aktvendime, vlera e gjobave arrin 12 mijë euro

30 shtator 2015 Gjykata e Prizrenit lëshon 26 aktvendime, vlera e gjobave arrin 12 mijë euro Të mërkurën, në komunën Prizrenit KADC, ekspertët ndërkombëtar të OBSH – së, Nazmi and Dr. Toker, drejtoresha e inspektoratit rajonal, Iliriana Zymberaj dhe drejtori i zyrës së OBSH – së në Kosovë, Skender Syla i bënë një vizitë inspektoratit komunal të kësaj komune. Qëllimi i kësaj vizite ishte informimi direkt nga inspektorati lokal për...

Read More
Ligji pёr Duhan e mban botёn tё shёndetёshme
Jul13

Ligji pёr Duhan e mban botёn tё shёndetёshme

Ligji pёr Duhan e mban botёn tё shёndetёshme! Mirёnjohje dhe falenderim pёr Ambasadoren amerikane Tracy Ann Jacobson pёr kontributin e saj nё mbrojtjen e shёndetit publik dhe avansimin e Ligjit pёr Kontrollin e Duhanit nё Kosovё. Tobacco Free Keeps the World Healthy! Acknowledgement to the US Ambassador Tracy Ann Jacobson for her contribution in protecting the public health and advancing the Tobacco Control Law in the Republic of...

Read More
Faza e dytë e monitorimit të zbatimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit
Apr22

Faza e dytë e monitorimit të zbatimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit

Faza e dytë e monitorimit të zbatimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit në Kosovë Faza e dytë e monitorimit të respektimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit në Kosovë, duke përfshirë këtu 7 qytetet më të mëdha (Prishtinë, Mitrovicë, Pejë, Prizren, Ferizaj, Gjilan, Gjakovë), kishte për qëllim përcjelljen e reagimit të institucioneve dhe sjelljes së shkelësive të ligjit të identifikuar gjatë monitorimit të parë të KADC-së. Download:...

Read More