Politikat Lokale ShĂ«ndetĂ«sore – Zbatimi i konceptit tĂ« MjekĂ«sisĂ« Familjare vendimtare pĂ«r cilĂ«sinĂ« e shĂ«rbimeve shĂ«ndetĂ«sore
Sep30

Politikat Lokale ShĂ«ndetĂ«sore – Zbatimi i konceptit tĂ« MjekĂ«sisĂ« Familjare vendimtare pĂ«r cilĂ«sinĂ« e shĂ«rbimeve shĂ«ndetĂ«sore

NĂ« tryezĂ«n e sotme KADC prezantoi hulumtimin “Analiza e Politikave Lokale ShĂ«ndetĂ«sore nĂ« KosovĂ«”, nĂ« bashkĂ«punim me zyrĂ«n e OBSH-sĂ«. “NĂ« hulumtim janĂ« adresuar mangĂ«sitĂ« e kornizĂ«s ligjore, zbatimi praktik i politikave nĂ« kujdesin primar shĂ«ndetĂ«sor, cilĂ«sia e kĂ«tyre shĂ«rbimeve si dhe janĂ« dhĂ«nĂ« rekomandime pĂ«r eliminimin e problemeve aktuale nĂ« pĂ«rmirĂ«simin e qasjes ndaj sektorit shĂ«ndetĂ«sor. Ndersa pas finalizimit...

Read More
Koalicionin Antiduhan diskuton masat e reja kundër duhanpirjes
May11

Koalicionin Antiduhan diskuton masat e reja kundër duhanpirjes

Prishtinë, 11 maj 2016 Ministri i Shëndetësisë Imet Rrahmani, i shoqëruar nga Koordinatori Shtetëror për Kontrollin e Duhanit dhe bashkëpunëtorët, pritën sot në takim përfaqësuesit e Koaliconit Antiduhan: Shefin e Zyrës së OBSh-së në Kosovë dr. Skënder Syla dhe drejtorin ekzekutiv të KADC-së, Shkumbin Spahiu. Ishte konstatim i përbashkët se tre vjet pas hyrjes në fuqi të këtij ligji, ndryshimet shëndetësore, mjedisore dhe sociale që...

Read More