Cigaret me shije rrisin atraktivitetin pёr duhanpirёsit
May21

Cigaret me shije rrisin atraktivitetin pёr duhanpirёsit

Cigaret me shije rrisin atraktivitetin pёr duhanpirёsit Gjatë disa viteve të fundit, industria e duhanit ka prezantuar njё produkt tё ri i njohur si duhan me shije tё ndryshme (orbit, mente) tё cilin e ka shpёrndarё nё shumё tregje, ku edhe raportet e industrisë theksojnë rëndësinë e tyre për rritje të tregut. Një studim i fundit i publikuar në revistën e “Tobacco Control” ka shqyrtuar përdorimin dhe perceptimet e duhanpirësve tё...

Read More
Raporti i OBSH-së për reduktimin vdekjeve të parakohshme nga sëmundjet jo-ngjitëse
Apr24

Raporti i OBSH-së për reduktimin vdekjeve të parakohshme nga sëmundjet jo-ngjitëse

Raporti i OBSH-së thotë se reduktimi i përdorimit të duhanit për 30 për qind, është çelësi për reduktimin vdekjeve të parakohshme nga sëmundjet jo-ngjitëse(NCD)   Raporti global i OBSH-së me status mbi sëmundjet jo-ngjitëse (NCD) : “Attaining the nine global no communicable diseases targets; a shared responsibility” identifikon progresin në mbarë botën për parandalimin dhe kontrollin e sëmundjeve jo-ngjitëse (NCDs). Raporti gjithashtu...

Read More