Debati: Jeto pa tym
Feb02

Debati: Jeto pa tym

Jeto pa tym – Merr frymĂ« shlirĂ« PĂ«r ata qĂ« nuk kanĂ« pasur mundĂ«si tĂ« ndjekin debatin e sĂ« shtunĂ«s nĂ« Emisionin IMAZH, mbi duhanin, dĂ«met e tij, dhe respektimin e ligjit pĂ«r kontrollin e duhanit e reformat e me ligjin pĂ«r kundĂ«rvajtie. TĂ« ftuar: Arben Lila menaxher i KADC-sĂ«, Faik Hoti, koordinator shtetĂ«ror pĂ«r kontrollin e duhanit, Jeton Zogiani aktor, Besnik Peci sociolog, Idriz Pllana jurist. Emisionin mund ta ndiqni mĂ«...

Read More
Industria e Duhanit dështon të ndalojë reformat në Mbretërinë e Bashkuar
Dec06

Industria e Duhanit dështon të ndalojë reformat në Mbretërinë e Bashkuar

Gjykata e Apelit hedh poshtĂ« pĂ«rpjekjet e fundit tĂ« kompanive tĂ« duhanit pĂ«r tĂ« bllokuar rregullat qĂ« do t’i detyrojnĂ« ato tĂ« heqin paketimet dalluese. PĂ«rpjekja e fundit nga kompanitĂ« e duhanit pĂ«r tĂ« parandaluar futjen e paketimit tĂ« thjeshtĂ« e tĂ« detyrueshĂ«m tĂ« cigareve nĂ« MbretĂ«rinĂ« e Bashkuar Ă«shtĂ« refuzuar nga gjykata e apelit. Gjykimi Ă«shtĂ« njĂ« goditje tĂ« freskĂ«t pĂ«r kompanitĂ« e duhanit qĂ« duhet tĂ« zĂ«vendĂ«sojnĂ« paketimet...

Read More
Shëndeti apo duhani?
Sep06

Shëndeti apo duhani?

You can also find this article in English and Serbian! ShpĂ«timi i njĂ« jete nĂ«nkupton shpĂ«timin e gjithĂ« njerĂ«zimit. N.N. Ă«shtĂ« njĂ« 23 vjeçare nga Kosova. Ajo jeton nĂ« njĂ« fshat sĂ« bashku me pesĂ« anĂ«tar tjerĂ« tĂ« familjes. Ajo ka njĂ« vajzĂ« dhe sĂ« shpejti do tĂ« lindĂ« njĂ« djalĂ«. N.N. ka mbaruar shkollĂ«n fillore, ndĂ«rsa burri i saj ka mbaruar shkollĂ«n e mesme. Shuma prej 200 € qĂ« ajo fiton pĂ«r çdo muaj nuk i mjaftojnĂ« pĂ«r mbĂ«shtetjen e...

Read More
KUJDES: Barnat e skaduara nuk duhet të hudhen me mbeturinat e zakonshme!
Jul18

KUJDES: Barnat e skaduara nuk duhet të hudhen me mbeturinat e zakonshme!

KUJDES: Barnat e skaduara nuk duhet të hudhen me mbeturinat e zakonshme! Barnat me afat të skaduar apo të papërdorshme nuk duhet të hudhen me mbeturinat e zakonshme. Sepse në përmbajtien e tyre ato kanë materie helmuese të cilat janë me rrezikshmëri të lartë për shëndetin e njeriut por edhe rrezikojnë ambientin. Në mënyrë që të kujdesemi për shëndetin e njëri tjetrit si dhe për ambientin në të cilin jetojmë, secili duhet të marrë një...

Read More
Raporti i OBSH-së lidh ngritjen e taksave për duhan me fitime shëndetësore dhe ekonomike
Apr15

Raporti i OBSH-së lidh ngritjen e taksave për duhan me fitime shëndetësore dhe ekonomike

Organizata Botërore e Shëndetësisë publikoi një studim në fillim të këtij muaji që heton potencialin për taksimin e duhanit për të kontribuar në agjendën e vitit 2030, për zhvillim të qëndrueshëm, duke ulur përdorimin e duhanit, duke kursyer jetën dhe gjenerimin e të ardhurave tatimore. Hulumtuesit zhvilluan një model ku simuluan tregun global të cigareve duke përdorur të dhëna prej 181 vendet që së bashku përfaqësonin 98 për qind të...

Read More