Raporti i OBSH-së lidh ngritjen e taksave për duhan me fitime shëndetësore dhe ekonomike
Apr15

Raporti i OBSH-së lidh ngritjen e taksave për duhan me fitime shëndetësore dhe ekonomike

Organizata Botërore e Shëndetësisë publikoi një studim në fillim të këtij muaji që heton potencialin për taksimin e duhanit për të kontribuar në agjendën e vitit 2030, për zhvillim të qëndrueshëm, duke ulur përdorimin e duhanit, duke kursyer jetën dhe gjenerimin e të ardhurave tatimore. Hulumtuesit zhvilluan një model ku simuluan tregun global të cigareve duke përdorur të dhëna prej 181 vendet që së bashku përfaqësonin 98 për qind të...

Read More
Draft Raporti – LĂ«ndĂ«t e duhanit nĂ« Gjykatat e KosovĂ«s
Aug22

Draft Raporti – LĂ«ndĂ«t e duhanit nĂ« Gjykatat e KosovĂ«s

Draft Raport: LĂ«ndĂ«t pĂ«r Duhanin nĂ« Divizionin e KundĂ«rvajtjes nĂ« Gjykatat e KosovĂ«s KADC pĂ«rmes kĂ«tij raporti identifikoi pikat kyqe tĂ« cilat ndikojnĂ« nĂ« uljen e efikasitetit tĂ« zabitmit tĂ« Ligjit pĂ«r Kontrollin e Duhanit nĂ« KosovĂ«, me theks tĂ« vecantĂ« tek raporti i dy atoriteteve kryesore zbatuese tĂ« kĂ«tij ligji, inspektoratit dhe gjykatave tĂ« RepbulikĂ«s sĂ« KosovĂ«s. Shkarko: Draft Raportin – LĂ«ndĂ«t pĂ«r Duhanin nĂ« Divizionin e...

Read More
Faza e dytë e monitorimit të zbatimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit
Apr22

Faza e dytë e monitorimit të zbatimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit

Faza e dytë e monitorimit të zbatimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit në Kosovë Faza e dytë e monitorimit të respektimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit në Kosovë, duke përfshirë këtu 7 qytetet më të mëdha (Prishtinë, Mitrovicë, Pejë, Prizren, Ferizaj, Gjilan, Gjakovë), kishte për qëllim përcjelljen e reagimit të institucioneve dhe sjelljes së shkelësive të ligjit të identifikuar gjatë monitorimit të parë të KADC-së. Download:...

Read More
Raporti mbi zbatimin e “Ligjit pĂ«r Kontrollin e Duhanit periudha tetor 2014” nĂ« KosovĂ«
Nov12

Raporti mbi zbatimin e “Ligjit pĂ«r Kontrollin e Duhanit periudha tetor 2014” nĂ« KosovĂ«

Raporti mbi zbatimin e “Ligjit pĂ«r Kontrollin e Duhanit” nĂ« KosovĂ« NĂ« kĂ«tĂ« raport mund tĂ« gjeni tĂ« dhĂ«na nĂ« lidhje me monitorimin e respektimit tĂ« Ligjit pĂ«r Kontrollin e Duhanit nĂ« KosovĂ«, duke pĂ«rfshirĂ« kĂ«tu edhe 7 qytetet mĂ« tĂ« mĂ«dha (PrishtinĂ«, MitrovicĂ«, PejĂ«, Prizren, Ferizaj, Gjilan, GjakovĂ«). Shkarko: Raportin e parĂ« Monitorimi i Respektimit tĂ« Ligjit pĂ«r Kontrollin e Duhanit nĂ«...

Read More
Rritja e VARSHMËRISË & VDEKSHMËRISË pĂ«r pĂ«rdoruesit e Duhanit nĂ« ditĂ«t e sotme!
Oct21

Rritja e VARSHMËRISË & VDEKSHMËRISË pĂ«r pĂ«rdoruesit e Duhanit nĂ« ditĂ«t e sotme!

Rritja e VARSHMËRISË & VDEKSHMËRISË pĂ«r pĂ«rdoruesit e Duhanit nĂ« ditĂ«t e sotme! KADC  ju informon pĂ«r raportin  e publikuar nga Campaign for Tobacco-Free Kids ( (CTFK), “Designed for Addiction”, tregon se si kompanitĂ« e duhanit kanĂ« manipuluar pĂ«rmbajtjen dhe dizajnin e cigareve pĂ«rgjatĂ« 50 viteve tĂ« fundit nĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« të  kontrollojnĂ« shpĂ«rndarjen e nikotinĂ«s,  tĂ« bĂ«jnĂ« tymin e duhanit mĂ« tĂ« pĂ«lqyeshĂ«m, dhe tĂ« bĂ«jnĂ« cigaret mĂ«...

Read More
Specialist/e për informim
Sep06

Specialist/e për informim

Thirrje pĂ«r Aplikim – KADC ka nisur zbatimin e projektit pĂ«r fuqizimin e zbatimit tĂ« Ligjit pĂ«r Kontrollin e Duhanit nĂ« KosovĂ« qĂ« synon promovimin e zbatimit efektiv dhe sigurimin e ndalimit 100% tĂ« pirjes sĂ« duhanit nĂ« hapĂ«sirat e mbyllura publike dhe vendet e punĂ«s. Thirrje pĂ«r Aplikim PĂ«r pranimin e njĂ« specialisti/e pĂ«r informim dhe marrĂ«dhĂ«nie me media che publik (gjysmĂ« orar/450$) PĂ«rgjegjĂ«sitĂ« Krijon dhe kultivon...

Read More