Debati: Jeto pa tym
Feb02

Debati: Jeto pa tym

Jeto pa tym – Merr frymë shlirë Për ata që nuk kanë pasur mundësi të ndjekin debatin e së shtunës në Emisionin IMAZH, mbi duhanin, dëmet e tij, dhe respektimin e ligjit për kontrollin e duhanit e reformat e me ligjin për kundërvajtie. Të ftuar: Arben Lila menaxher i KADC-së, Faik Hoti, koordinator shtetëror për kontrollin e duhanit, Jeton Zogiani aktor, Besnik Peci sociolog, Idriz Pllana jurist. Emisionin mund ta ndiqni më...

Read More
Industria e Duhanit dështon të ndalojë reformat në Mbretërinë e Bashkuar
Dec06

Industria e Duhanit dështon të ndalojë reformat në Mbretërinë e Bashkuar

Gjykata e Apelit hedh poshtë përpjekjet e fundit të kompanive të duhanit për të bllokuar rregullat që do t’i detyrojnë ato të heqin paketimet dalluese. Përpjekja e fundit nga kompanitë e duhanit për të parandaluar futjen e paketimit të thjeshtë e të detyrueshëm të cigareve në Mbretërinë e Bashkuar është refuzuar nga gjykata e apelit. Gjykimi është një goditje të freskët për kompanitë e duhanit që duhet të zëvendësojnë paketimet...

Read More
Shëndeti apo duhani?
Sep06

Shëndeti apo duhani?

You can also find this article in English and Serbian! Shpëtimi i një jete nënkupton shpëtimin e gjithë njerëzimit. N.N. është një 23 vjeçare nga Kosova. Ajo jeton në një fshat së bashku me pesë anëtar tjerë të familjes. Ajo ka një vajzë dhe së shpejti do të lindë një djalë. N.N. ka mbaruar shkollën fillore, ndërsa burri i saj ka mbaruar shkollën e mesme. Shuma prej 200 € që ajo fiton për çdo muaj nuk i mjaftojnë për mbështetjen e...

Read More
KUJDES: Barnat e skaduara nuk duhet të hudhen me mbeturinat e zakonshme!
Jul18

KUJDES: Barnat e skaduara nuk duhet të hudhen me mbeturinat e zakonshme!

KUJDES: Barnat e skaduara nuk duhet të hudhen me mbeturinat e zakonshme! Barnat me afat të skaduar apo të papërdorshme nuk duhet të hudhen me mbeturinat e zakonshme. Sepse në përmbajtien e tyre ato kanë materie helmuese të cilat janë me rrezikshmëri të lartë për shëndetin e njeriut por edhe rrezikojnë ambientin. Në mënyrë që të kujdesemi për shëndetin e njëri tjetrit si dhe për ambientin në të cilin jetojmë, secili duhet të marrë një...

Read More
Raporti i OBSH-së lidh ngritjen e taksave për duhan me fitime shëndetësore dhe ekonomike
Apr15

Raporti i OBSH-së lidh ngritjen e taksave për duhan me fitime shëndetësore dhe ekonomike

Organizata Botërore e Shëndetësisë publikoi një studim në fillim të këtij muaji që heton potencialin për taksimin e duhanit për të kontribuar në agjendën e vitit 2030, për zhvillim të qëndrueshëm, duke ulur përdorimin e duhanit, duke kursyer jetën dhe gjenerimin e të ardhurave tatimore. Hulumtuesit zhvilluan një model ku simuluan tregun global të cigareve duke përdorur të dhëna prej 181 vendet që së bashku përfaqësonin 98 për qind të...

Read More