22 milionë vdekje shmangen nga viti 2007, me masa kundër duhanit
Jan16

22 milionë vdekje shmangen nga viti 2007, me masa kundër duhanit

Politikat kundĂ«r duhanit, mbrojtie e jetĂ«s sĂ« qytetarĂ«ve Organizata BotĂ«rore e ShĂ«ndetĂ«sisĂ« (WHO) themeloi MPOWER nĂ« vitin 2008, pĂ«r tĂ« ndihmuar shtetet tĂ« zbatojnĂ« KonventĂ«n KornizĂ« pĂ«r Kontrollin e Duhanit (FCTC). NjĂ« studim i ri i publikuar mbi Kontrollin e Duhanit vlerĂ«son ndikimin e politikave, nĂ« shtetet qĂ« kanĂ« miratuar tĂ« paktĂ«n njĂ« masĂ« “tĂ« nivelit tĂ« lartĂ«” sipas MPOWER gjatĂ« vitit 2014. Rezultatet janĂ« tĂ«...

Read More
Mangësitë e kujdesit primar shëndetësor
Oct05

Mangësitë e kujdesit primar shëndetësor

30 shtator 2016 MangĂ«sitĂ« e zbatimit tĂ« Politikave Lokale ShĂ«ndetĂ«sore nĂ« KosovĂ« – me theks tĂ« veçantĂ« nĂ« kujdesin primar shĂ«ndetĂ«sor Dr. Sami Uka, autor i hulumtimit “Analiza e Politikave Lokale ShĂ«ndetĂ«sore nĂ« KosovĂ«”, qĂ« Ă«shtĂ« realizuar nĂ« bashkĂ«punim me...

Read More
ParalajmĂ«rimi i hulumtimit “Analiza e Politikave Lokale ShĂ«ndetĂ«sore nĂ« KosovĂ«”
Oct05

ParalajmĂ«rimi i hulumtimit “Analiza e Politikave Lokale ShĂ«ndetĂ«sore nĂ« KosovĂ«”

30 shtator 2016 ParalajmĂ«rimi i prezantimit të  hulumtimit “Analiza e Politikave Lokale ShĂ«ndetĂ«sore nĂ« KosovĂ«” SkĂ«nder Syla, shef i zyrĂ«s sĂ« OBSH-sĂ« ka prezantuar draft analizĂ«n, e bĂ«rĂ« nĂ« bashkĂ«punim me KADC-nĂ«.

Read More
Politikat Lokale ShĂ«ndetĂ«sore – Zbatimi i konceptit tĂ« MjekĂ«sisĂ« Familjare vendimtare pĂ«r cilĂ«sinĂ« e shĂ«rbimeve shĂ«ndetĂ«sore
Sep30

Politikat Lokale ShĂ«ndetĂ«sore – Zbatimi i konceptit tĂ« MjekĂ«sisĂ« Familjare vendimtare pĂ«r cilĂ«sinĂ« e shĂ«rbimeve shĂ«ndetĂ«sore

NĂ« tryezĂ«n e sotme KADC prezantoi hulumtimin “Analiza e Politikave Lokale ShĂ«ndetĂ«sore nĂ« KosovĂ«”, nĂ« bashkĂ«punim me zyrĂ«n e OBSH-sĂ«. “NĂ« hulumtim janĂ« adresuar mangĂ«sitĂ« e kornizĂ«s ligjore, zbatimi praktik i politikave nĂ« kujdesin primar shĂ«ndetĂ«sor, cilĂ«sia e kĂ«tyre shĂ«rbimeve si dhe janĂ« dhĂ«nĂ« rekomandime pĂ«r eliminimin e problemeve aktuale nĂ« pĂ«rmirĂ«simin e qasjes ndaj sektorit shĂ«ndetĂ«sor. Ndersa pas finalizimit...

Read More
Raporti i OBSH-së lidh ngritjen e taksave për duhan me fitime shëndetësore dhe ekonomike
Apr15

Raporti i OBSH-së lidh ngritjen e taksave për duhan me fitime shëndetësore dhe ekonomike

Organizata Botërore e Shëndetësisë publikoi një studim në fillim të këtij muaji që heton potencialin për taksimin e duhanit për të kontribuar në agjendën e vitit 2030, për zhvillim të qëndrueshëm, duke ulur përdorimin e duhanit, duke kursyer jetën dhe gjenerimin e të ardhurave tatimore. Hulumtuesit zhvilluan një model ku simuluan tregun global të cigareve duke përdorur të dhëna prej 181 vendet që së bashku përfaqësonin 98 për qind të...

Read More