Mbi 100 gjoba ndaj shkelësve të Ligjit për kontroll të duhanit vetëm javën e fundit
Nov19

Mbi 100 gjoba ndaj shkelësve të Ligjit për kontroll të duhanit vetëm javën e fundit

Prishtinë, 19 nëntor 2015 Mbi 100 gjoba ndaj shkelësve të Ligjit për kontroll të duhanit vetëm javën e fundit KADC zhvilloi një takim pune në Prishtinë me përfaqësues të Koalicionit Antiduhan në Kosovë (MSH, OBSH, AUVK) gjatë të cilit analizuan ecurinë e deritanishme të inspektimeve të fundit të kryera nga ana e Inspektoratit Sanitar të Kosovës, me qëllim të zbatimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit në Kosovë. Në këtë takim u bë e...

Read More
Gjykatat kanë shqiptuar 38 mijë e 250 euro dënim për ata që se kanë respektuar Ligjin e Duhanit
Oct24

Gjykatat kanë shqiptuar 38 mijë e 250 euro dënim për ata që se kanë respektuar Ligjin e Duhanit

24 tetor 2015 Gjykatat kanë shqiptuar 38 mijë e 250 euro dënim për ata që se kanë respektuar Ligjin e Duhanit Në konferencën për media të mbajtur me 24 tetor 2015, KADC prezanton raportin “Monitorimi i Trajtimit të Lëndëve për Duhanin në Gjykatat e Kosovës”. Sipas të dhënave numri i lëndëve në të gjitha gjykatat e Kosovës që është dorëzuar në këtë periudhë kohore 2 vjet e 2 muaj është 319. Në procedurë prej tyre janë 193 lëndë, ndërsa...

Read More
Vlerësimi i zbatimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit në Kosovë nga OBSH
Sep30

Vlerësimi i zbatimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit në Kosovë nga OBSH

30 shtator 2015 Vlerësimi i zbatimit të Ligjit për Kontrolline e Duhanit në Kosovë nga OBSH Mbahet takimi përfundimtar në të cilin u analizua dhe vlerësua zbatimi i Ligjit për Kontrollin e Duhanit në Kosovë, nga delegacioni i Turqisë i përfaqësuar me Prof. Nazmi and Dr. Toker. Të cilët falë rekomandimeve të tyre dhe mbështetjes së punës tonë ngritën motivimin për të punuar drejt realizimit të qëllimit tonë “Për të marrë frymë shlirë...

Read More
Ndarja e praktikave të Kosovës me ekspert të OBSH – së
Sep29

Ndarja e praktikave të Kosovës me ekspert të OBSH – së

29 shtator 2015 Ndarja e praktikave të Kosovës me ekspert të OBSH – së KADC më 29 shtator 2015, mirëpret ekspertët ndërkombëtar të OBSh-së nga Ankaraja (Dr. Toker Erguder dhe prof. dr. Nazmi Bilir). Të cilët kanë ardhur për të vlerësuar politikat për kontrollin e duhanit, Ligjit për Kontrollin e Duhanit dhe efekteve të tij në Kosovë. Përgjatë këtij takimi KADC ndau me Dr. Toker Erguder dhe prof. dr. Nazmi Bilir praktikat advokuese si...

Read More
Bashkëpunimi me ekspert të OBSH – së
Sep28

Bashkëpunimi me ekspert të OBSH – së

28, shtator 2015 Bashkëpunimi me ekspert të OBSH – së KADC takohet me ekspert ndërkombëtar të OBSh-së nga Ankaraja (Dr. Toker Erguder dhe prof. dr. Nazmi Bilir). Të cilët kanë ardhur për të vlerësuar politikat për kontrollin e duhanit, Ligjit për Kontrollin e Duhanit dhe efekteve të tij në Kosovë. Përgjatë kësaj jave takimi i parë është zhvilluar më 28 shtator në zyret e Ministrisë së Shëndetësisë. Prezent në këtë takim ishin edhe...

Read More