Madhështia e Bjeshkëve të Nemuna
Jun29

Madhështia e Bjeshkëve të Nemuna

Teksa eksploron natyrën nuk mund të ecësh pa e parë vëmendshëm shumëllojshmërinë e luleve. Të vogla, të mëdha, të bardha, bojëqielli, të verdha, ngjyrë vjollce e çfare jo. Gërshetimi i tyre me pelerinën gjelbëruese gjithandej, e herë-herë të rrethuara me ndonjë hapësirë prej dëbore, të ofron një pamje madhështore Arbesa Ibrahimi Ora është 8:00 e mëngjesit. Jemi në gjysmën e dytë të qershorit. Temperaturat kanë kaluar 30- gradëshin e...

Read More
Biodiversiteti në Bjeshkët e Nemuna
Jun08

Biodiversiteti në Bjeshkët e Nemuna

Boge, 8 qershor 2021 Në kuadër të bashkëpunimit rajonal mes Kosovës dhe Malit të Zi përmes projekteve ndërkufitare #CBC të mbështetura nga #EU u zhvillua trajnimi mbi bimësinë, bimët mjekësore dhe kërpudhat në Bjeshkët e Nemuna. Pjesëmarrësit mësuan mbi identifikimin e bimëve, llojet, mbledhjen, morfollogjinë, vetitë ushqyese, vetitë toksike dhe përdorimin e tyre.Ruajtja dhe njohja e biodiversiteti në Bjeshkët e Nemuna është e...

Read More
Eco Adventure in Accursed Mountains
Jun02

Eco Adventure in Accursed Mountains

Starting from the municipality of Deçani located on the foothills of the Accursed Mountains and highest mountain in Kosovo Gjeravica 2656m. This “Eco and Outdoor Adventure” video discovers some pieces of the atmosphere, food, local tradition, cultural heritage and the unique experience when visiting the municipality of Deçani before you decide to hike up in the Accursed Mountains and do yoga! Yoga at Accursed Mountains...

Read More
Avancimi i shërbimit të kërkim-shpëtimit
Jun01

Avancimi i shërbimit të kërkim-shpëtimit

Guci, 01 qershor 2021 NĂ« kuadĂ«r tĂ« bashkĂ«punimit rajonal mes KosovĂ«s dhe Malit tĂ« Zi pĂ«rmes projekteve ndĂ«rkufitare #CBC tĂ« mbĂ«shtetura nga đŸ‡ȘđŸ‡ș#EU, ekipa e kĂ«rkim-shpĂ«timit e FederatĂ« Bjeshkatare Alpiniste e KosovĂ«s po merr pjesĂ« nĂ« trajnimin e avancuar tĂ« kĂ«rkim-shpĂ«timit nga shĂ«rbimi pĂ«r kĂ«rkim-shpĂ«tim i Malit tĂ« Zi (Gorska SluĆŸba SpaĆĄavanja – GSS). #me4eu #IPA #EUfondovi_CG #ME #KS #EU #EUfunds_KS #CZIP #KADC #Gss...

Read More