Matjet e NO2 dhe Direktiva e Re e BE-së
Nov15

Matjet e NO2 dhe Direktiva e Re e BE-së

Në organizim të organizatë Deutsche Umwelthilfe (DUH), sot u mbajt takimi mbi përvojen e disa shteteve evropiane në matjen e dikosidid të azotit (NO2) si ndotësi i ambientit dhe mbi ndryshimet që do të sjellë Direktiva e re e BE-së për Cilësinë e Ajrit të Ambientit. DUH prezentoi edhe matjet e fundit që janë bërë nga KADC në Prishtinë dhe nevojën për ngritjen e vetëdijes te popullata dhe vendimmarrësit mbi nivelin e lartë të ndotjes...

Read More
Mirënjohje për KADC
Dec16

Mirënjohje për KADC

Zyra e Koordinatorit për Zhvillim të Kombeve të Bashkuara në Kosovë, ka ndarë sot mirënjohje për palët kryesore të përfshira në përpilimin, sponzorimin dhe zbatimin e Ligjit për Kontrollin e Duhanit. UNKT, Prishtinë...

Read More
Tryeza në Prishtinë
Nov12

Tryeza në Prishtinë

Tryeza e rrumbullakĂ«t në PrishtinĂ« “Inspektorati sanitar dhe shĂ«ndetĂ«sor, sfidat dhe efikasiteti nĂ« zbatimin e ligjit pĂ«r kontrollin e duhanit”. E marte, 12 nĂ«ntor 2013 Takimi i organizuar nga KADC nĂ« bashkĂ«punim me MinistrinĂ« e ShĂ«ndetĂ«sisĂ« dhe OBSH pĂ«r qĂ«llim kishte rritjen e nivelit tĂ« bashkĂ«punimit dhe efikasitetit Ă« organeve pĂ«rgjegjĂ«se pĂ«r mbikĂ«qyrjen dhe zbatimin e ligjit pĂ«r kontrollin e duhanit. NĂ« takim morĂ«n pjesĂ«...

Read More
Tryeza në Prizren
Oct25

Tryeza në Prizren

Tryeza e rrumbullakĂ«t në Prizren Ndryshimi kulturor qĂ« po e sjellĂ« zbatimi i ligjit pĂ«r kontrollin e duhanit nĂ« shoqĂ«rinĂ« tonĂ«â€ – Komuna e Prizrenit – E Premte, 25 tetor 2013 Takimi i organizuar sot nga KADC nĂ« bashkĂ«punim me OJQ “Ec ma ndryshe”, zyrĂ«n e OBSH- PrishtinĂ« dhe MinistrinĂ« e ShĂ«ndetĂ«sisĂ« kishte pĂ«r qĂ«llim ngritjen e vetĂ«dijes sĂ« qytetarĂ«ve pĂ«r respektimin e Ligjit pĂ«r kontrollin e duhanit dhe nxitjen e organeve...

Read More
Nënshkruhet memorandumi i mirëkuptimit
Sep04

Nënshkruhet memorandumi i mirëkuptimit

Gjykatat si njĂ« model pĂ«r ndalimin e pirjes sĂ« duhanit NĂ«nshkruhet memorandumi i mirĂ«kuptimit mes KĂ«shillit GjyqĂ«sor tĂ« KosovĂ«s dhe QendrĂ«s Kosovare pĂ«r Zhvillim dhe Avokim (KADC) PrishtinĂ«, 05.08.2013 Kryesuesi i KĂ«shillit GjyqĂ«sor tĂ« KosovĂ«s z. Enver Peci dhe drejtori i QendrĂ«s Kosovare pĂ«r Avokim dhe Zhvillim z. Shkumbin Spahija nĂ«nshkruan sot memorandumin e mirĂ«kuptimit pĂ«r realizimin e projektit:  “Gjykatat si njĂ« model pĂ«r...

Read More